Jeudi, 25. Juillet 2024

АСОЦИАЦИЯ ФИМБ БЪЛГАРИЯ Национална асоциация за пренатално възпитание
top_logo_ok.png
Bulgarian (Български)French (Fr)English (United Kingdom)

Новини

Приемането ни в Румъния за член на OMAEP - международната асоциация за пренатално възпитание...

прочети...

Powered by Kubik-Rubik.de
АСОЦИАЦИЯ ФИМБ БЪЛГАРИЯ Национална асоциация за пренатално възпитание

„Доброто колкото повече се споделя,
толкова повече расте.”
Дж.Милтон

Скъпи приятели,
Забързани и увлечени от ежедневието и грижите, които те ни създават, изпълнени с безпокойство за утрешния ден, устремени към преследването на едно по-добро съществуване, често ни убягва едно на пръв поглед обикновено, но всъщност изключително важно нещо – разговора с нашите деца…


Скъпи родители,
Кога за последно сте общували с детето си?
Какво сте споделили с него? А какво сподели то с вас?

снимка на бебе

Споделянето и разговора с детето започват от първите секунди на зачатието… и продължават цял живот! Споделянето, това е първата стъпка към възпитанието. Споделянето, което се извършва по време и заедно с процесите на бременността е пренаталното възпитание! Това е възпитанието, което развива потенциалните възможности на детето и спомага за адаптирането му към новия свят.
Бъдещите родители е добре да знаят, че споделят всичко с детето си от мига на неговото зачеване. Всяка храна, мисъл, емоция, екстаз, вдъхновение, чувство, съзидателност …. Всичко, което усещаме ние, усеща и детето ни! То възприема семейството и неговата структура, усеща отношенията между майката и бащата, разбира връзката и любовта между тях.
Затова родителите е добре да разбират отговорността на родителството и да се отнасят сериозно към него. Ако това не е осъзнато от тях, … те не биха могли да предоставят най-добрите условия за развитието на детето си. Но ако го съзнават, тогава ще си сътрудничат с природата, за да могат заедно с нея да станат съ-създатели на своите деца!

Това е същността на пренаталното възпитание – възпитание и учение за здравето и живота, предназначено за детето от корените на неговото съществуване!


Надежда за бъдещето, изпълнена с любов!